SoundtrackBeat

Ο μοναδικός ιστότοπος του ελληνικού διαδικτύου, αποκλειστικά αφιερωμένος στην πρωτότυπη μουσική του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

οst-original soundtrack | SoundtrackBeat

Σινεμά, η διήγηση μέσα από κινούμενες εικόνες που μαγεύει…
Μουσική, η διεθνής γλώσσα που αξιοποίησε από την αρχή του το σινεμά…
Ανακάλυψη. Η διαδικασία της γνωριμίας με τη μουσική του σινεμά…

Τι κάνει η μουσική στο σινεμά; Ποιος είναι ο ρόλος της; Σε τι χρησιμεύει; Πώς λειτουργεί; Μπορεί να αποτελέσει από μόνη της, υλικό για τη μουσική απόλαυση του θεατή; Μπορεί η μουσική που γράφεται για ταινίες να βρει το δικό της μοναχικό μονοπάτι και να απευθυνθεί όχι μόνο σε θεατές αλλά πλέον σε ακροατές που δεν είναι θεατές;

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά ακόμη, δίνει ο πρώτος και μοναδικός ιστότοπος του ελληνικού διαδικτύου, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στην πρωτότυπη μουσική του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, δηλ. στη μουσική που γράφεται για λογαριασμό μιας κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής ταινίας. Το SoundtrackBeat.gr φέρνει στο προσκήνιο τη μουσική του κινηματογράφου, φιλοδοξώντας να μεταδώσει στους αναγνώστες του όλες τις αρετές της μουσικής της έβδομης τέχνης, ενώ παράλληλα, να πείσει για την καθαρή μουσική απόλαυση που μπορεί κάποιος να αντλήσει από αυτή.

Χαρά, λύπη, μελαγχολία, συγκίνηση, τρόμος, αγωνία, περιπέτεια, οποιαδήποτε συνθήκη μπορείτε να σκεφθείτε, οποιοδήποτε συναίσθημα μπορείτε να νιώσετε, εκφράζεται μέσα από τις μουσικές συνθέσεις που γράφονται για ταινίες. Και για να αντιληφθεί κανείς το μέγα ρόλο της μουσικής στο σινεμά, αρκεί η παράθεση μερικών από τα σημαντικότερα μουσικά αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης…

Ποιός θα θυμόταν τον ροζ πάνθηρα αν ο Henry Mancini δεν είχε συνθέσει το σκανδαλιάρικο μουσικό του θέμα; Θα είχαν οι ταινίες του James Bond την ίδια κλασική αίγλη χωρίς τα καθηλωτικά θέματα του John Barry; Θα ήταν ο 007 ο πιο γνωστός χαρακτήρας της μεγάλης οθόνης εδώ και πενήντα χρόνια, αν δεν είχε γραφτεί γι’ αυτόν από τον Monty Norman και δεν είχε διασκευαστεί τόσο επιτυχημένα από τον John Barry το πλέον αναγνωρίσιμο μουσικό θέμα όλων των εποχών; Ποιός θα είχε ανατριχιάσει στην ταινία “Psycho” (1960) αν δεν είχε ακούσει τη σοκαριστική μουσική επένδυση του Bernard Herrmann; Ποιός θα φανταζόταν την ταινία “Ben-Hur” (1959) χωρίς την επική ρωμαϊκής ατμόσφαιρας μουσικής της; Ποιά θα ήταν η θέση της ταινίας “The Magnificent Seven” (1960) στο πάνθεον των ταινιών γουέστερν αν δεν είχε γράψει ο Εlmer Bernstein το πιο γνωστό μουσικό θέμα που γράφτηκε ποτέ για το είδος; Πόσο δολοφονικά ερωτική θα ήταν η ατμόσφαιρα της ταινίας “Basic Instinct” (1992) αν ο Jerry Goldsmith δεν έγραφε την απόλυτη μουσική ενσάρκωση του ερωτικού οργασμού; Πώς θα δημιουργούσε δεύτερες σκέψεις για το κολύμπι στη θάλασσα η ταινία “Jaws” (1975), αν ο John Williams δεν είχε γράψει μουσική που καθιστούσε τον καρχαρία το πιο τρομακτικό πλάσμα στον πλανήτη; Πόση κακία θα μπορούσε να πείσει το θεατή ότι κρύβει ένα μικρό αγοράκι, αν ο Jerry Goldsmith δεν έγραφε μουσική με τη δαιμονική χορωδία που υμνεί τον Αντίχριστο στην ταινία “The Omen” (1976);

Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και μας δείχνουν πως η μουσική αποτελεί την αφορμή για να ερεθιστεί συναισθηματικά ο θεατής, γίνεται το κομβικό μέσο επικοινωνίας ανάμεσα στις κινούμενες εικόνες και το θεατή.

Η έλευση του SoundtrackBeat στο ελληνικό διαδίκτυο ήταν μια πρωτότυπη πρωτοβουλία και μια αφορμή για να δουν οι κινηματογραφόφιλοι και να ακούσουν οι μουσικόφιλοι τη μουσική του σινεμά με άλλο μάτι και άλλο αυτί αντίστοιχα. Στο SoundtrackBeat αποκαλύπτονται επτασφράγιστα μυστικά της μουσικής που ακούμε στις ταινίες που βλέπουμε, ενημερώνεστε για τις σημαντικότερες νέες ειδήσεις από τη μουσική σκηνή της τρέχουσας κινηματογραφικής παραγωγής, καταγράφονται οι νέες κυκλοφορίες από μουσικές που αξίζουν την προσοχή σας, παίρνετε μια πρώτη γεύση από soundtracks που έρχονται προσεχώς και αν είστε τυχερός/ή μπορεί και να κερδίσετε κάποιο από τα δώρα των κληρώσεων που διενεργεί το SoundtrackBeat, σε μια προσπάθεια να δώσει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να εκτιμήσουν τη μουσική της μεγάλης οθόνης. Τέλος, έχετε πάντοτε τη δυνατότητα του σχολιασμού και της παράθεσης των απόψεών σας. Η ανταλλαγή σχολίων στο SoundtrackBeat είναι ιδιαίτερα ζωηρή ανάμεσα στους αναγνώστες του.

Το SoundtrackBeat σε αριθμούς:

- 800 δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν άρθρα που κατανέμονται σε επιμέρους στήλες, όπως: κριτικές, νέες κυκλοφορίες, soundtracks προσεχώς, μουσικά νέα, συνεντεύξεις, συναυλίες, κληρώσεις, αφιερώματα κ.α.
- 394 κριτικές για soundtracks.
- 123 συνθέτες φιλοξενούνται στις παραπάνω κριτικές. 
- 4668 σχόλια επισκεπτών καθιστούν το SoundtrackBeat μια ζωντανή μουσική κοινότητα.
- 74 κληρώσεις, με soundtracks σε CD, ταινίες σε DVD και βιβλία στα οποία έχουν βασιστεί ταινίες.

Είπαν για το SoundtrackBeat:

“Θέλω, από την καρδιά μου, να σας δώσω συγχαρητήρια για το SoundtrackBeat.gr, το πρώτο ελληνικό site για soundtracks! Το βρίσκω πάρα πολύ καλό και χάρηκα ιδιαίτερα που επικοινωνήσατε μαζί μου για τη συνέντευξη.”

Mίνως Μάτσας, συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο

Καταρχήν πρωτοτυπείτε και μάλιστα σε ένα χώρο που είναι ιερός και καλός. Το κάνατε με αγαθές προθέσεις και εύχομαι να μπορέσετε προβάλλετε και τη μουσική του ελληνικού σινεμά προς το εξωτερικό, μιας και το διαδίκτυο είναι ένα μέσο διεθνές. Το SoundtrackBeat.gr είναι μοναδικό στο είδος του και μπορεί να γίνει ένας σημαντικός πρεσβευτής της μουσικής του σινεμά διεθνώς.”

Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο

SoundtrackBeat.gr… εδώ χτυπάει η καρδιά της μουσικής της μικρής και της μεγάλης οθόνης!

Επικοινωνία με το SoundtrackBeat.gr

Το SoundtrackBeat στο FaceBook και στο Twitter.

e-mail : soundtrackbeat@gmail.com.